Slipsen var på, guldskorna satt på fötterna och glittermake-upen lagd. Om det gällde ”looks” så hade vi redan bärgat guldet. Laddade till tusen gled vi in i hotell Westin redo för stordåd. Då tog det… STOP. ”Sorry mam, you are to early!” VA? Vad då för tidig? Vem sa överladdade? Nåja, efter lite receptionshäng fick vi äntligen våra drinkar och kunde stå där och spana in motståndarna. De såg oroväckande starka ut. Många av dem hade vi sett tala på DMA och en hade tagit på sig finkimonon (note to my self: Ta Sverigedräkten nästa gång!). Men då såg jag det! Någon hade klistrat en liten blå stjärna på min biljett. En stjärna? Vad betydde det? Kunde det vara ett tecken… Jag försökte spana lite på de där höjdarna med långa efternamn från Ogilvy, DDB eller Shackleton. Hade de små, blå, glittriga stjärnor på sina biljetter? Fasen att man har blivit så gammal att man inte ser små, blå stjärnor hos konkurrenter utan att komma väldigt, väldigt nära.

Så fick vi sällskap vid vårt bord. En jurymedlem gled upp och började prata. Det visade sig att han var copy från Boston och Jonas sken upp. En vän! Han frågade oss vilken byrå vi kom från och jag sa Abakus. ”Ahhhhhh, Abakus!” blev svaret. Var det inte lite negativt? Lät han inte aningen besviken? Såg han inte lite fisförnäm ut? Kände helt plötsligt att jag inte alls gillade honom. USCH! Vilken tyken person!

Så drog allt igång och hux flux var det dags för bank- och försäkringskategorin. Jonas började prata om hur svårt det var att vinna och att jag skulle vara nöjd med att bara få sitta där och äta tråkiga vindruvor. Själv var jag torr i munnen och svettades ymnigt.

 

”And the winner is…….. ABAKUS WITH TURNING WORDS INTO ACTION!”

StarHerre jösses, jäklar, fanders, öhhhhhhhhhhhhhh, vad ända in i!!!!!! Vi vann! Vi vann! Vi vann! Den blåa stjärnan gjorde det!

Så började en av de bästa kvällarna i mitt liv! Tack If! Tack kollegor! Tack mamma och pappa! Tack kidsen! Tack Alf Tönnesson! Tack hela jäklar världen! Tack för att jag får vara här och bärga priset för vår allas strävan. Nu är vi bäst!

 

PS. Jag ska hälsa från min nye bäste vän copywritern från Boston. Amerikanarna är verkligen supertrevliga!

-> Här kan du kolla in projektet för If som vi vann med!
Christel
// Christel (från &Then i Boston)